Nieuws

Weghorst droomt van langer verblijf bij Man United: 'Dan natuurlijk goede optie'

Weghorst droomt van langer verblijf bij Man United: 'Dan natuurlijk goede optie'

26-01-2023 18:57

Het jaar 2023 kon voor Wout Weghorst niet beter beginnen. De spits maakte de overstap naar Manchester United en kwam woensdagavond tegen Nottingham Forest voor het eerst tot scoren.

In de met 0-3 gewonnen League Cup-wedstrijd uit bij Nottingham reageerde Weghorst alert op een schot van Antony. Uit de rebound scoorde de spits de 0-2. Weghorst is maar wat blij bij zijn nieuwe club. "De eerste week is volgens mij goed gegaan. Nu is het aan mij om te leveren en het team zo goed mogelijk te helpen. Ik heb er best vertrouwen in dat ik daar een rol ik kan spelen", aldus Weghorst tegenover The Independent.

Weghorst wordt in principe voor een half jaar gehuurd van Burnley, maar een eventueel langer verblijf ziet de Oranje-international wel zitten. "Natuurlijk. Het is een enorme club, dus ik zal alles proberen zo goed mogelijk te doen. Als het van beide kanten bevalt, dan is het natuurlijk een goede optie. Ik ben hier nu een week en ik zie meteen hoe groot de club is, in alles. De faciliteiten, maar ook de kwaliteiten in het team", aldus de oud-spits van onder meer FC Emmen, Heracles Almelo en AZ Alkmaar.

De komende vier duels krijgt Weghorst hoogstwaarschijnlijk de kans om ook op Old Trafford tot scoren te komen. Zaterdag nemen The Mancunians het op tegen Reading in de FA Cup. Daarna komen Crystal Palace en Leeds United op bezoek in de Premier League, waarna United de return van de halve finale van de League Cup speelt tegen Nottingham Forest.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!