Breaking news

PSV vindt opvolger De Jong: Stewart de nieuwe technisch directeur in Eindhoven

PSV vindt opvolger De Jong: Stewart de nieuwe technisch directeur in Eindhoven

26-01-2023 16:49 Laatste update: 17:54

PSV heeft met Earnest Stewart een nieuwe technisch directeur heeft gevonden. De Amerikaan wordt de opvolger van de vertrokken John de Jong in Eindhoven. 

Per 1 maart gaat Stewart aan de slag als de nieuwe technisch directeur van PSV. Stewart werd geboren in Zuidoost-Brabant, maar heeft ook de Amerikaanse nationaliteit. Stewart werkte in Nederland eerder tussen 2010 en 2015 bij AZ Alkmaar, waar hij de opvolger was van Marcel Brands, die nu de algemeen directeur is bij de Eindhovenaren.

Tegenwoordig is Stewart al een tijdje aan het werk als de technische eindverantwoordelijke bij de voetbalbond van de Verenigde Staten. Lange tijd was ook Gretar Steinsson in beeld bij PSV, maar de keuze van de Eindhovenaren is uiteindelijk niet op de Ijslander gevallen. Steinsson is momenteel werkzaam bij Tottenham Hotspur.

"We hebben de tijd genomen om te zoeken naar iemand met brede en internationale ervaring", laat Brands weten op de clubsite. "Earnest past met zijn verleden en huidige rol perfect in dit profiel. Daarom zijn wij ontzettend blij dat hij per 1 maart ons directieteam komt versterken."  

Als speler speelde Stewart voor onder meer VVV-Venlo, Willem II, NAC en DC United en kwam hij tot 101 interlands voor de VS. Na zijn spelerscarrière was de Amerikaan werkzaam als technisch directeur bij VVV-Venlo, NAC Breda, AZ en Philadelphia Union. Vanaf 2018 was hij werkzaam voor de Amerikaanse voetbalbond.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!