Nieuws

Hiddink: 'Ik zei tegen Abramovitsj dat hij zijn baas bij zijn strot moest pakken'

Hiddink: 'Ik zei tegen Abramovitsj dat hij zijn baas bij zijn strot moest pakken'

26 januari - 15:32 Laatste update: 15:35
0

Guus Hiddink was in het verleden werkzaam als bondscoach van Rusland en manager bij Chelsea en bekend is dat hij een warme band onderhoudt met Roman Abramovitsj, voormalig eigenaar van The Blues. De Nederlander gaf de puissant rijke Rus echter dringend advies, nadat de Russische president Vladimir Putin begon met de annexatie van Oekraïne.

Op 24 februari 2022 begon Rusland de oorlog in Oekraïne. Een dag later hing Hiddink aan de telefoon met de steenrijke Russische oligarch. "Ja, ik maak me toch wel zorgen", zegt de oud-trainer in de podcast Helden. "Maar ik maak me geen zorgen om Abramavotisj. Ik heb met hem nog één dag na de invasie contact gehad met hem en zijn rechterhand."

De Achterhoeker voorzag hem van een dringend advies. "Ik zei: nu moet je meteen naar het Kremlin vliegen en jouw baas - ieders baas - even bij zijn 'strotje' pakken." In zijn rijke carrière als trainer stond Hiddink onder meer voor de groep bij PSV, Real Madrid, Fenerbahçe, Valencia, het Nederlands elftal, Zuid-Korea, Australië, Rusland en Chelsea.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie