Nieuws

Blind hoopt op mijlpaal en blikt terug: Je wilde niet aan die tafel zitten

Blind hoopt op mijlpaal en blikt terug: "Je wilde niet aan die tafel zitten"

26 januari - 15:06 Laatste update: 15:09
0

Daley Blind bewaart warme herinneringen aan de samenwerking met bondscoach Ronald Koeman en hoopt onder de teruggekeerde keuzeheer zijn honderdste interland in dienst van Oranje af te mogen werken. Daarnaast vertelt de Bayern München-verdediger aan de hand van een anekdote hoe de sfeer binnen de selectie van het Nederlands elftal in de loop der jaren is veranderd.

Koeman werd eerder deze week gepresenteerd als nieuwe bondscoach en staat voor de groep tot en met het WK 2026. "Ik ken hem vanaf het begin dat hij bij het Nederlands elftal kwam", zegt Blind in de nieuwe podcast Football is Life. "Hij zette een groep neer en behaalden we veel goede resultaten, waaronder de finale van de Nations League."

De linksback is nog maar één interland verwijderd van een magische grens. "Ik hoop wel op mijn honderdste interland, ja. Ik heb er nu 99, dat is ook mooi, maar honderd zou wel uniek zijn." In de bijna tien jaar dat Blind bij Oranje zat, zag hij de spelersgroep veranderen. "Ik weet nog dat toen ik bij het Nederlands elftal kwam in 2013 dat je een kwartier eerder al naar het eten ging, omdat je niet aan de grote jongenstafel wilde zitten."

"Je moest er écht voor zorgen dat je op tijd was, anders durfde je niets te zeggen aan tafel", zegt Blind, die het liefst bij zijn ploeggenoten van Ajax aanschoof. "Eén tafel zat vol met Sneijder, Robben, Van Persie en Van der Vaart. Op het begin denk je: Ik ga lekker bij Siem zitten en dan kom ik de lunch wel door. Nu is de stap een stuk kleiner voor jonge jongens: die zijn een stuk mondiger en kunnen de oudere jongens beter benaderen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie

No Poll