Nieuws

Ultra's Atlético Madrid komen met walgelijke actie, club spreekt schande

Ultra's Atlético Madrid komen met walgelijke actie, club spreekt schande

26 januari - 13:55 Laatste update: 14:04
1

Atlético Madrid heeft via een statement vol afkeer gereageerd op een actie van ultra's van de club. De groep fans besloot een pop van Vinícius Jr. aan een brug op te hangen met de tekst 'Madrid haat Real'. De club keurt het gedrag ten strengste af. Atlético Madrid en Real Madrid spelen donderdagavond de stadsderby in de kwartfinale van de Copa del Rey.

De achterban van Atlético ligt door de actie behoorlijk onder vuur en de club besloot zelf te reageren op het incident. Er verschenen donderdag beelden van de haatboodschap. 'Dit soort gebeurtenissen zijn walgelijk en ontoelaatbaar en brengt de samenleving in verlegenheid', schrijft Atlético op de clubsite. 'Onze veroordeling van deze daad, die de waardigheid van mensen en instellingen aantast', is volmondig on onweerlegbaar. 

'De rivaliteit tussen beide clubs is maximaal, maar het respect moet dat ook zijn. Geen enkel individu mag op deze manier worden nergezet, ongeacht afkomst of kleur. Het is onze verantwoordelijkheid dit te vermijden', vervolgt de club. 'Wij weten niet wie hier achter zit, maar wij hopen dat de anonimiteit niet langer een masker zal zijn. We hopen dat de autoriteiten kunnen ophelderen wat er is gebeurd zodat we dit gedrag kunnen verbannen', besluit Atlético. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie