Nieuws

Maduro verbaast zich over Bassey en is kritisch: 'Wat is er met Wijndal gaande?'

Maduro verbaast zich over Bassey en is kritisch: 'Wat is er met Wijndal gaande?'

26 januari - 12:03
1

Volgens Hedwiges Maduro bestaat er geen twijfel over waar de problemen van het huidige Ajax zich bevinden: op de backpositie. De analist vraagt zich hardop af wat de gedachtegang in Amsterdam precies was bij het aantrekken van Calvin Bassey en begrijpt niet waarom Owen Wijndal maar niet aan spelen toekomt.

In de zomerse transferperiode werd de centrumverdediger annex linksback voor 23 miljoen euro van Rangers FC overgenomen. De Nigeriaan heeft sinds zijn komst naar de Nederlandse hoofdstad nog geen indruk weten te maken. Maduro zag waar het zondag voor Ajax misging in de Klassieker. "Feyenoord zette zondag het centrum vast en dwong de bal naar de zijkant, waar Ajax fouten maakte", analyseert de voormalig international bij de NOS.

"Heel logisch dat Feyenoord het zo deed, dat zou ik ook doen tegen Ajax", vervolgt Maduro. Dat Alfred Schreuder besloot om Bassey op links en Jorge Sánchez op rechts te posteren, begrijpt de oud-middenvelder niet. "Daar heb je spelers voor nodig die comfortabel aan de bal zijn en op meerdere posities kunnen spelen. Denk aan Jurriën Timber, die rechtsback en centraal kan spelen. Ook Daley Blind en Edson Álvarez kunnen op verschillende posities uit de voeten."

Bassey zou niet geschikt zijn voor een rol als wingback. "Hij is meer een powerhouse. Hij kan best een goede voorzet geven. Maar met de bal aan de voet in de kleine ruimte de oplossing bedenken, is iets heel anders. Het is nu niet duidelijk wat Ajax met Bassey wil. En daarom is er veel kritiek. Maar een groter vraagteken vind ik Owen Wijndal. Wat is er met hem aan de hand?"

Maduro denkt dat de Oranje-international dé oplossing is voor de linksbackpositie. "Bij AZ nam hij wel deel aan de opbouw en had hij een goede samenwerking met Idrissi. Dat zou nu ook met Tadic of Bergwijn moeten kunnen, maar het komt er niet uit. Nu speelt Ajax met twee backs die niet erg goed zijn in de opbouw", concludeert Maduro. "Dat heeft grote invloed op het spel van de hele ploeg."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie