Transfernieuws

'Hoessen keert terug op bekend terrein: 32-jarige spits duikt op in Amsterdam'

'Hoessen keert terug op bekend terrein: 32-jarige spits duikt op in Amsterdam'

26-01-2023 11:52

Danny Hoesen is teruggekeerd op bekend terrein, meldt Voetbal International. De 32-jarige aanvaller is in de zoektocht naar een nieuwe club neergestreken bij zijn voormalig werkgever Ajax. De spits gaat zijn conditie op peil houden bij de beloftenploeg.

Na afloop van zijn laatste avontuur bij Austin FC uit de Major League Soccer is de voormalig Ajacied clubloos. In december liep zijn contract bij die club af, waarna er een einde kwam aan zijn zesjarige verblijf in de Verenigde Staten. Voordat Hoesen zijn brood verdiende bij Austin FC kwam hij in Amerika uit voor San José Earthquakes.

Met wisselend succes speelde Hoesen tussen 2012 en 2014 voor de Amsterdammers. In totaal kwam hij tot 44 officiële wedstrijden voor Ajax, waarin hij goed was voor dertien doelpunten. Zijn meest memorabele treffer maakte hij op 26 november 2013 toen hij het net wist te vinden tegen FC Barcelona. Dat thuisduel mondde uit in een 2-1 zege. Zowel in 2012/13 als in 2013/14 werd Hoesen met Ajax landskampioen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!