Transfernieuws

'Everton richt pijlen op voormalig United-target na afketsen Danjuma-deal'

'Everton richt pijlen op voormalig United-target na afketsen Danjuma-deal'

26-01-2023 10:55

Everton richt zich na het mislopen van Arnaut Danjuma op het aantrekken van Marko Arnautovic, melden diverse Britse tabloids. Het voormalig Manchester United-doelwit moet The Toffees van aanvallende stootkracht voorzien.

Lange tijd leek Danjuma zijn carrière te vervolgen bij de geplaagde ploeg, maar koos – na het doorstaan van zijn medische keuring bij Everton – alsnog voor een huurperiode bij Tottenham Hotspur. Everton verkeert in dramatische vorm: geen van de laatste tien duels werden gewonnen, waardoor degradatie een steeds reëler scenario lijkt te worden. De club uit Liverpool zette maandag manager Frank Lampard op straat naar aanleiding van de dramatische resultaten en is hard op zoek naar offensieve versterkingen.

Volgens The Daily Mail hoopt Everton Arnautovic te kunnen verleiden met het vooruitzicht opnieuw wekelijks te kunnen spelen in de Premier League. In het verleden kwam de Oostenrijks international uit voor West Ham United. Daarnaast zou Hakim Ziyech nog altijd hoog op het verlanglijstje op Goodison Park staan. De Marokkaan lijkt op zijn beurt echter geen trek te hebben in de overstap naar de laagvlieger in de Premier League.

Arnautovic leek afgelopen zomer nog hard op weg naar Old Trafford, maar Manchester United besloot af te zien van de transfer nadat diverse clubiconen en supporters hun onvrede kenbaar maakte over de eventuele transfer. Inmiddels heeft Erik ten Hag in de persoon van Wout Weghorst in de winter alsnog een nieuwe spits aangetrokken.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!