Nieuws

Update: NEC wordt in gelijk gesteld, rode kaart Márquez wordt geseponeerd

Update: NEC wordt in gelijk gesteld, rode kaart Márquez wordt geseponeerd

26 januari - 12:49 Laatste update: 12:50
7

NEC-trainer Rogier Meijer is het pertinent oneens met de rode kaart die zijn ploeg kreeg in het duel met Feyenoord. Ivan Márquez trok Santiago Gimenez naar de grond in het strafschopgebied. Feyenoord kreeg een penalty en Márquez mocht vertrekken. 

Feyenoord won het duel redelijk eenvoudig van NEC en daar zal de rode kaart bij helpen geholpen. Meijer is na afloop woedend over het besluit. Aanvankelijk werd geel gegeven, maar Gimenez werd uiteindelijk bestempeld als doorgebroken speler. "Ik vond het een schandalige rode kaart", klaagt de trainer tegenover ESPN. "Er is geen sprake van een doorgebroken speler, want Van Rooij loopt nog naast Gimenez. Ik snap echt niets van de beslissing van de arbitrage. Wat er ook gebeurt, wij gaan honderd procent zeker in beroep tegen elke straf. Maar ik verwacht dat de KNVB de rode kaart seponeert."

Volgens Meijer was er geen sprake meer van een wedstrijd na de rode kaart. "De wedstrijd is kapotgemaakt in de 44ste minuut", meent de trainer, die zijn ploeg complimenten geeft. "We hebben nauwelijks kansen weggegeven. Daar ben ik trots op. Ook tegen Vitesse speelden we lang met tien man en incasseerden we geen goal. Dat betekent dat er genoeg vechtlust zit in het elftal."

Update: NEC is in hoger beroep gegaan, zoals eerder werd aangegeven, en is in het gelijk gesteld door de aanklager betaald voetbal. Iván Márquez is daarom in het weekend weer inzetbaar, wanneer de Nijmegenaren het tegen Sparta Rotterdam opnemen. Ousmane Tannane moet het affiche wel nog missen vanwege een eerder opgelopen rode prent. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie