Nieuws

Harde kern Ajax doet opvallende oproep: 'Ajax is ziek, neem je witte zakdoek mee'

Harde kern Ajax doet opvallende oproep: 'Ajax is ziek, neem je witte zakdoek mee'

26-01-2023 08:45

De harde kern van Ajax lijkt aan te sturen op een vertrek van Alfred Schreuder. De F-side laat weten dat Ajax 'last heeft van een zware griep' en verzoekt het publiek daarom een witte zakdoek mee te nemen naar het duel met FC Volendam.

Ajax wist al zes wedstrijden op rij niet te winnen in de Eredivisie en kent in aanloop naar het duel met Volendam een achterstand van acht punten op koploper Feyenoord. De harde kern van de Amsterdammers lijkt klaar met het beleid in de hoofdstad. "Helaas heeft Ajax op dit moment last van een zware griep. Neem dus je witte zakdoek mee", valt te lezen op het Twitter-account van de F-side. De verwachting is dat in de vijfde minuut met de zakdoekjes wordt gezwaaid. 

De zakdoekjes dienen als symboliek voor een witte vlag, een internationaal symbool voor overgave in de oorlog. Ajax kent de slechtste reeks in deze eeuw en moet in eigen huis van Volendam winnen om nog enig zicht te houden op een mogelijke landstitel. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!