Nieuws

Rensch uit op revanche: 'Ben goed in de duels, al vinden sommigen van niet'

Rensch uit op revanche: 'Ben goed in de duels, al vinden sommigen van niet'

26-01-2023 08:17

Devyne Rensch speelde een onfortuinlijke wedstrijd tegen FC Twente en pakte een rode kaart. De verdediger van Ajax heeft zijn schorsing uitgezeten en kan donderdagavond op het veld verschijnen tegen FC Volendam. 

Rensch werkte de doorgebroken Ricky van Wolfswinkel naar de grond en kreeg de schoen van de spits hard in het gezicht. Het resulteerde in een trieste aftocht van de verdediger, die met een rode kaart per brancard van het veld werd gehaald. Rensch maakte eind 2020 zijn debuut voor Ajax en verving destijds Noussair Mazraoui, maar de 20-jarige speler is nog altijd niet zeker van een basisplek.

"Mijn plekje in de A-selectie is een beloning, maar ik zie het ook als motivatie om nóg harder te werken. Ik mag niet gemakzuchtig worden. Dan zijn die wedstrijden in Jong Ajax gewoon heel belangrijk: vechten tegen sterke en snelle spitsen en de negentig minuten volmaken", meent Rensch tegenover Het Parool. "Mazraoui en ik hebben misschien kwaliteiten of kenmerken in ons spel die overeenkomen, maar ook veel verschillen. Elke voetballer is uniek."

De verwachting is dat Rensch de plek van Jorge Sanchez overneemt op de rechtsbackpositie. Het is de plek waar Rensch aanvankelijk het eerste van Ajax mee haalde. Edson Álvarez maakte een goede indruk als centrumverdediger naast Jurriën Timber. "Ik ben snel, atletisch, tweebenig en houd van opkomen. Maar ik ben ook goed in de duels van man tegen man, al vinden sommige mensen van niet", besluit Rensch. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!