Nieuws

AZ wil nog niet aan titel denken: 'Kun je pas over een wedstrijd of acht zeggen'

AZ wil nog niet aan titel denken: 'Kun je pas over een wedstrijd of acht zeggen'

26 januari - 08:03
0

Twente is terug van weggeweest, Feyenoord floreert, PSV en Ajax beleven een crisis, maar in Alkmaar wordt stilletjes rekening gehouden met een stunt. AZ is bezig aan een sterke reeks en kan over een aantal weken zomaar aan de landstitel gaan denken, meent Jordy Clasie

AZ had in de midweekse speelronde geen moeite met Go Ahead Eagles en was door de 1-4 overwinning in Deventer tijdelijk koploper in de Eredivisie. Feyenoord ging daar vervolgens weer overheen na een zege op NEC, maar wat Clasie betreft is het een goed teken. Binnen de ploeg wordt nog niet aan een landstitel gedacht, meent de middenvelder. "Dat mag jij opschrijven", zegt Clasie tegenover De Telegraaf.

"Wij blijven hier heel rustig onder en werken elke dag keihard om mee te blijven doen. Dat we deze lastige klip zo eenvoudig omzeilden, is positief en een compliment aan de groep waard. We genieten van het moment en pas over een wedstrijdje of zeven of acht kunnen we zeggen of we echt gaan meedoen om de landstitel", vervolgt de voetballer. 

Trainer Pascal Jansen stelt dat er nog genoeg werk aan de winkel is. "„We kunnen nog beter. Daar ben ik van overtuigd. En het moet ook beter, want we waren onnauwkeurig op momenten dat het helemaal niet nodig was." Ook Jansen wuift de titelaspiraties voorlopig nog weg. "We hebben pas achttien wedstrijden gespeeld, moeten er nog zo veel spelen en er gaat deze competitie nog veel gebeuren. We moeten gewoon zorgen dat we in de top blijven."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie