Nieuws

United-icoon prijst Martínez: 'Je wil hem aan je zijde hebben in de loopgraven'

United-icoon prijst Martínez: 'Je wil hem aan je zijde hebben in de loopgraven'

26-01-2023 06:53

Lisandro Martínez heeft zich uitstekend aangepast bij Manchester United. De verdediger werd verkozen tot Man van de Wedstrijd en mocht rekenen op de nodige complimenten van onder meer Roy Keane. 

United won woensdag met 3-0 in de League Cup van Nottingham Forest en is daarmee hard onderweg naar de eerste prijs onder manager Erik ten Hag. Wout Weghorst wist zijn eerste goal voor The Red Devils te maken, maar Keane wilde vooral Martínez uitlichten. "Hij staat met trots te verdedigen", stelt het United-icoon na afloop. "Je kunt zijn karakter en zijn gedrevenheid zien op het veld. Hij wil echt verdedigen. Hij is het type persoon dat je aan je zijde wilt hebben in de loopgraven. Hij zal dolblij zijn met de clean sheet."

Analist Michael Dawson sluit zich aan bij de oud-speler. De komst van Martínez werd in het begin door fans met lede ogen aangezien, vooral vanwege het kleine statuur van de speler, maar die twijfel is inmiddels volledig verdwenen. "Bij Manchester United moet je kunnen voetballen, maar als verdediger is verdedigen je voornaamste taak. Er waren vraagtekens bij zijn statuur, maar hij is een dappere speler die zijn lichaam overal voor gooit. David de Gea zal blij zijn hem voor zich te hebben."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!