Reactie

Weghorst blij met eerste United-goal: 'Het liefst maak je die zo snel mogelijk'

Weghorst blij met eerste United-goal: 'Het liefst maak je die zo snel mogelijk'

25-01-2023 23:50 Laatste update: 23:51

Wout Weghorst maakte woensdagavond zijn eerste doelpunt voor Manchester United. In de halve finale van de Carabao Cup wonnen de The Red Devils met 0-3 op bezoek bij Nottingham Forest. De Nederlandse spits was goed voor de 0-2.

Die ontstond uit de rebound. In eerste instantie redde keeper Wayne Hennessey op een hard afstandschot van Antony, maar Weghorst was er als de kippen bij om de bal tegen de touwen te schieten. Hij reageerde na afloop voor de camera's van Sky Sports. "Het is altijd speciaal. Je wil altijd doelpunten maken en dan het liefst je eerste zo snel mogelijk. Ik ben er heel erg blij mee, want het was ook op een heel belangrijk moment. Hij viel vlak voor het einde van de eerste helft. Dat geeft je een veel beter gevoel in de rust."

Door de overwinning staat United met een been in de finale van het tweede Engelse bekertoernooi. Newcastle United won een dag eerder met 0-1 van Southampton. Volgende week staan de returns op het programma. Aanstaande zaterdag wacht in de FA Cup eerst de thuisontmoeting met Reading voor de ploeg van Erik ten Hag.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!