Nieuws

Smaakmaker Sangaré ontbreekt in januari bij PSV na selectie voor Ivoorkust

Smaakmaker Sangaré ontbreekt in januari bij PSV na selectie voor Ivoorkust

23-12-2021 15:32 Laatste update: 17:21

Het lijkt erop dat PSV het de komende maand zonder sterkhouder Ibrahim Sangaré moet doen. De Ivoriaan is - net als Ajacied Sébastien Haller - opgenomen in de selectie van Ivoorkust voor de Afrika Cup in januari. In het vroegste geval keert de middenvelder op 20 januari terug bij de Eindhovenaren. 

De Ivoriaanse voetbalbond maakte woensdag via de website de selectie voor de Afrika Cup wereldkundig. Wegens de alsmaar oplopende coronabesmettingen in Kameroen en de nieuwe omikronvariant, was het lange tijd onzeker of het toernooi door zou gaan. Alles wijst erop dat de eindronde 'gewoon' in januari begint.  

Sangaré is in het elftal van Roger Schmidt uitgegroeid tot één van de sterkhouders. Gezien de aanstaande absentie van de middenvelder, moet de Duitse oefenmeester het waarschijnlijk in vier wedstrijden zonder de Ivoriaan stellen. In die periode wachten met FC Groningen, Ajax, AZ en Vitesse niet de minste tegenstanders voor de Eindhovenaren. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!