Nieuws

Ten Hag en United met een been in Carabao Cup-finale, Weghorst maakt eerste goal

Ten Hag en United met een been in Carabao Cup-finale, Weghorst maakt eerste goal

25-01-2023 22:52 Laatste update: 26-01-2023 09:46

Manchester United heeft woensdagavond goede zaken gedaan op weg naar de finale van de Carabao Cup. De ploeg van manager Erik ten Hag won op bezoek bij Nottingham Forest met 0-3 in de eerste ontmoeting van de halve eindstrijd. Wout Weghorst maakte zijn eerste voor zijn nieuwe club.

United kwam al na zes minuten op voorsprong. Marcus Rashford ontving de bal op eigen helft en dribbelde aan de linkerkant de ene na de andere tegenstander voorbij. Hij schoot daarna keurig raak. Het bleek een opmaat naar meer. In de blessuretijd van de eerste helft maakte Weghorst zijn eerste voor The Red Devils. Een schot van Antony werd in eerste instantie gekeerd door keeper Wayne Hennessey, maar in de rebound wist de Nederlander het net te vinden.

Forest antwoordde sterker en schoot meteen uit de startblokken in de tweede helft. Tyrell Malacia was ontzettend belangrijk door bij de tweede paal een voorzet voor de lijn weg te werken. Veel noemenswaardigs ontstond er daarna echter niet. Na een klein uur werd Rashford naar de kant gehaald door Ten Hag. Hij werd vervangen door Alejandro Garnacho. Weghorst was met een kopkans nog even dichtbij zijn tweede, maar kopte voorlangs. Hij werd even daarna gewisseld voor Anthony Elanga. Bruno Fernandes schoot vlak voor tijd de 0-3 nog binnen.

Door de overwinning staat United met een been in de finale. Volgende week woensdag wacht de return op Old Trafford. Dinsdagavond won Newcastle United in de andere halve finale al met 0-1 van Southampton.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!