Burak Yilmaz goud waard voor Fortuna in zakelijke driepunter tegen Heerenveen

25-01-2023 21:58

Fortuna Sittard heeft woensdagavond met 2-0 gewonnen van sc Heerenveen. De ploeg van trainer Julio Velázquez trok aan het langste eind in een wedstrijd die pas na rust tot ontbranding kwam. Burak Yilmaz was goud waard met een doelpunt en een assist.

Heerenveen begon niet met Andries Noppert, maar met Xavier Mous op doel. De Oranje-doelman haakte in de warming-up geblesseerd af. Zowel Mous als zijn collega aan de overkant hadden in de openingsfase weinig te doen. Beide ploegen kregen de mogelijkheden, maar deden een vrijwel niets bijzonders mee.

Het eerste echte moment van opwinding kwam dan ook pas na dik een uur te hebben gespeeld. Úmaro Embaló kopte de thuisploeg op voorsprong na een prachtige assist van Burak Yilmaz. In het resterende halfuur consolideerde Fortuna, dat met een schot van Yilmaz in het zijnet dichtbij de 2-0 was. Die viel uiteindelijk in de blessuretijd, toen de Turkse routinier het net wist te vinden vanaf elf meter. Hij werd zelf neergehaald door doelman Mous.

Door de driepunter klimt Fortuna naar de twaalfde plaats in de Eredivisie. Heerenveen vinden we terug op plek acht.