Nieuws

Update: deal tussen City en Barça op komst, Torres meldt zich in Barcelona

Update: deal tussen City en Barça op komst, Torres meldt zich in Barcelona

23-12-2021 15:19 Laatste update: 26-12-2021 19:27

Ferran Torres is dicht bij een overgang naar FC Barcelona, bevestigt Manchester City-manager Pep Guardiola. De 21-jarige vleugelspeler mag vertrekken bij de koploper van de Premier League.  

Op de persconferentie voorafgaand aan het duel met Leicester City bespreekt de manager de toekomst van de Spanjaard. Guardiola erkent dat er bijna overeenkomst is bereikt met de Blaugranas over een transfersom van 55 miljoen euro. "Ze zijn aan het onderhandelen. Als de club bevestigt, is het rond, maar Txiki (Begiristain, technisch directeur van Manchester City, red.) heeft nog niet tegen mij gezegd dat het rond is." 

"Ik wil gelukkige spelers. Als je niet gelukkig bent, moet je vertrekken. We zijn geen club waar presidenten en CEO's zeggen 'nee je moet blijven'", is de Spaanse oud-coach van Barcelona helder. "De spelers en de clubs moeten het eens zijn, maar als de speler wil vertrekken, dan gaat hij." 

Guardiola zal een overgang van de 22-voudig international niet in de weg staan. "Hij komt uit Spanje en Barcelona wil hem hebben. Hij heeft zich bij mij gemeld met de boodschap dat hij wil vertrekken."

In 2020 maakte Torres de overstap voor 28 miljoen euro van Valencia naar Manchester City. Anderhalf jaar later ontvangen The Citizens bijna het dubbele van het bedrag dat zij betaalden voor de linksbuiten. 

Update: Het lijkt een kwestie van tijd voordat Manchester City en FC Barcelona de transfer van Ferran Torres aan gaan kondigen. Volgens transferexpert Fabrizio Romano is de City-speler inmiddels gesignaleerd in Barcelona en wordt hij maandag medisch gekeurd. Het zou gaan om een vijfjarig contract, City vangt een transfersom van 55 miljoen euro met mogelijk tien miljoen euro extra aan bonussen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!