Reactie

Danjuma vroeg advies aan Bergwijn: 'Liet mijn drang om te beginnen sterk groeien'

Danjuma vroeg advies aan Bergwijn: 'Liet mijn drang om te beginnen sterk groeien'

25-01-2023 20:30

Tottenham Hotspur bezegelde woensdag de transfer van Arnaut Danjuma. De Londenaren bereikten een overeenkomst met Villarreal CF over de huur van de Oranje-international, die naar eigen zeggen niet hoefde te twijfelen toen Spurs aanklopte.

"Ik ben heel blij om hier te zijn", begint Danjuma in gesprek met de officiële clubkanalen van Tottenham. Lang leek het erop dat hij naar Everton zou verkassen, maar op het laatste moment kwam Spurs. "Toen Spurs kwam, hoefde ik niet meer na te denken. Een gigantische club, een geweldige trainer en fantastische spelers. Ik ben echt heel verheugd dat ik hier deel van het team uit mag gaan maken."

De aanwezigheid van Antonio Conte maakt Danjuma extra verheugd om voor Tottenham te gaan spelen. "Ik kijk er echt naar uit om met hem te werken. Hij heeft zoveel ervaring. Voor mijn ontwikkeling als speler gaat dat alleen maar goed zijn. Het geeft me kansen om te groeien."

Voordat Danjuma zijn transfer beklonk, wierf hij advies bij een oude bekende: Steven Bergwijn. De speler van Ajax speelde tweeënhalf jaar in Londen. "Uiteraard heb ik hem gesproken. Best een paar keer. Net als een paar ploeggenoten, zoals Giovanni Lo Celso, bij Villarreal. Het beste was dat ze allemaal positief waren. Dat is voor mij goed, terwijl het mijn drang om te beginnen alleen maar heeft laten groeien", besluit hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!