Nieuws

Bij grote Engelse clubs vallen spelers af, PSV zal aan die namen gelinkt worden

"Bij grote Engelse clubs vallen spelers af, PSV zal aan die namen gelinkt worden"

25-01-2023 18:15

PSV kijkt met name in Engeland voor winterse versterkingen, stelt Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad in #DoneDeal de podcast van VoetbalPrimeur. Volgens de journalist zouden de warme contacten van algemeen directeur Marcel Brands nog wel wat op kunnen gaan leveren.

Dinsdagavond bewees PSV zichzelf een slechte dienst door met 1-0 te verliezen van FC Emmen, waardoor de chaos momenteel compleet is in Eindhoven. Wie heeft hier eigenlijk schuld aan? "Het is altijd een samenspel van dingen", begint Elfrink tegenover VP. "Op de eerste plaats moet je vaststellen dat Ruud van Nistelrooij er niet in is geslaagd om bij PSV veel lijn in het spel te krijgen, om echt een coherent geheel van het elftal te maken. Daar doet hij ook helemaal niet moeilijk over en daar neemt hij dan ook de volledige verantwoordelijkheid voor. De crisis trekt hij zich aan."

"Ik vind dat Van Nistelrooij wel hard voor zichzelf is", vervolgt de journalist, die de schuld ook bij het bestuur legt. "Ook in de bestuurskamer ligt absoluut een stuk verantwoordelijkheid. PSV heeft Cody Gakpo en Noni Madueke verkocht en is er nog niet in geslaagd om vervangers aan te trekken, dan krijg je uiteindelijk de rekening gepresenteerd met zeven verliespunten in wedstrijden die allemaal gewonnen hadden moeten worden."

Inkomende transfers

Woensdagmiddag werd de komst van Fábio Silva beklonken, maar volgens Elfrink blijft het daar niet bij. "PSV kijkt nog rond. Van Silva was het al lang bekend dat hij zou komen, maar er moet nog minimaal één en bij voorkeur twee buitenspelers komen. Et zijn allerlei draadjes die uitstaan, zoals bijvoorbeeld de naam van Donyell Malen, maar dat lijkt wel heel moeilijk te gaan worden."

"Ik denk dat je met name in Engeland moet gaan kijken, Brands heeft daar hele goede contacten", vervolgt Elfrink, die een voorspelling doet. "Bij de grote clubs in Engeland gaan wel wat spelers afvallen de komende dagen en dan zal je zien dat PSV de komende dagen aan één van die namen gelinkt gaat worden", besluit hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!