Nieuws

Mauro Júnior moet kraker tegen Feyenoord missen na rode kaart tegen FC Emmen

Mauro Júnior moet kraker tegen Feyenoord missen na rode kaart tegen FC Emmen

25-01-2023 16:01 Laatste update: 16:05

Mauro Júnior is door de KNVB bestraft na zijn wilde tackle op Rui Mendes. De PSV'er heeft een schorsing van drie duels, waarvan één voorwaardelijk, opgelegd gekregen en mist dus onder meer de kraker tegen Feyenoord.

De linksback vloog erin in het duel met Mendes en kreeg direct de rode prent. De Eindhovenaren, die op dat moment al met 1-0 achterstonden, kwamen met een man minder te staan en wisten de wedstrijd tegen FC Emmen niet meer om te draaien tegen. Mauro protesteerde niet na het zien van de rode kaart en was schuldbewust. De kaart levert hem een schorsing van drie wedstrijden op en dus moet hij de topper tegen Feyenoord van volgende week zondag aan zich voorbij laten gaan.

Het slachtoffer Mendes zal de komende tijd ook niet in actie komen. De knieschijf van de 23-jarige middenvelder is uit de kom geraakt en ook is er schade in de binneband van zijn knie. Mendes moet zes weken met een brace lopen en zal maanden uit de roulatie zijn.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!