Nieuws

Koeman waakt voor 'moeilijk te bespelen' Kroatië: 'Uitstekend op grote toernooien'

Koeman waakt voor 'moeilijk te bespelen' Kroatië: 'Uitstekend op grote toernooien'

25-01-2023 14:35

Bondscoach Ronald Koeman kijkt reikhalzend uit naar de halve finale van de Nations League. Oranje werd door Wesley Sneijder gekoppeld aan Kroatië, een land waar de trainer van onder de indruk is.

"Ik vind het een moeilijk te bespelen team, met veel kwaliteit", aldus Koeman, geciteerd door het Algemeen Dagblad. Kroatië verloor de finale van het WK 2018 van Frankrijk en werd het afgelopen WK derde door Marokko in de troostfinale te verslaan en eerder onder meer Brazilië uit te schakelen. "Het is een ervaren ploeg die uitstekend heeft gepresteerd op grote toernooien."

"Ik verheug me op het toernooi", vervolgt Koeman, die het bestaan van de Nations League toejuicht. "Het is goed om te spelen om een prijs, en zeker na de verloren finale van 2019 willen we wat rechtzetten. Daarbij vind ik het erg leuk dat de wedstrijden in Nederland worden gespeeld. Dat is prachtig voor onze fans en natuurlijk ook voor onszelf."

Mocht het Nederlands elftal Kroatië verslaan in de halve finale, dan wacht in de finale Spanje of Italië. De twee Europese toplanden nemen het tegen elkaar op in de andere halve finale. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!