Breaking news

Gastheer Oranje loot Kroatië in halve finales Nations League, Spanje tegen Italië

Gastheer Oranje loot Kroatië in halve finales Nations League, Spanje tegen Italië

25-01-2023 11:11

Het Nederlands elftal speelt tijdens de Final Four van de Nations League in de halve finale tegen Kroatië. Nederland is gastheer van het mini-eindtoernooi, dat in juni in Rotterdam en Enschede wordt georganiseerd. Spanje speelt tegen Italië.

De wedstrijd wordt op woensdag 14 juni afgewerkt in De Kuip. Een dag later staat de andere halve finale op het programma in de Grolsch Veste. De finale (Rotterdam) en de troostfinale (Enschede) staan beide gepland op 18 juni.

Oranje speelde al eens eerder in het eindtoernooi van de Nations League, in 2019. Toen werd de halve finale na verlenging gewonnen van Engeland. In de finale ging de ploeg van bondscoach Ronald Koeman uiteindelijk met 1-0 ten onder tegen Portugal. Hij staat ook deze keer weer aan het roer. Ook Spanje en Italië kwalificeerden zich al eens voor de Final Four, in 2021. Kroatië debuteert.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!