Transfernieuws

Eerste winterversterking is officieel daar: Silva moet PSV aan doelpunten helpen

Eerste winterversterking is officieel daar: Silva moet PSV aan doelpunten helpen

25 januari - 12:00 Laatste update: 12:09
0

PSV heeft Fábio Silva gepresenteerd. De 20-jarige spits wordt voor een half jaar gehuurd van Wolverhampton Wanderers en moet de Eindhovenaren van de nodige doelpunten gaan voorzien.

Silva werd dit seizoen in eerste instantie uitgeleend aan RSC Anderlecht, maar daar raakte hij in de clinch met trainer Brian Riemer. Daardoor zag de Brabantse club – die al langer een tweede, talentvolle spits achter Luuk de Jong willen hebben – hun kans schoon om de Portugees aan de selectie toe te voegen. Dat is nu officieel gebeurd.

Dat Silva PSV heeft versterkt, komt niet uit de lucht vallen. Het kamp van de aanvalsleider en dat van de Eindhovenaren zijn het al langer eens over een overgang, maar ook Wolves heeft nu zijn ja-woord gegeven. De aanvaller zou wel eens de eerste van meerdere versterkingen kunnen zijn, aangezien hij niet als een vervanging geldt van de naar de Premier League vertrokken Cody Gakpo en Noni Madueke, stelde Ruud van Nistelrooij.

"Fabio is een veelzijdige aanvaller die op meerdere posities voorin kan spelen. Hij geeft ons extra mogelijkheden en daar zijn we erg blij mee", reageert algemeen directeur Marcel Brands. Ook de spits zelf is in zijn nopjes met zijn transfer. "Hier krijgt jong talent de kans zich te ontwikkelen. Daarnaast kan ik gaan leren van Ruud Van Nistelrooij. Een van de beste spitsen ooit."

Silva moet PSV aan de nodige doelpunten gaan helpen. Met een gelijkspel tegen Fortuna Sittard (2-2), benauwde zege op Vitesse (1-0) en de verliespartij tegen FC Emmen (1-0) is de sportieve crisis gearriveerd in Eindhoven.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie

No Poll