AC Milan wordt vernederd in Rome en ziet concurrent Lazio dichterbij komen

24-01-2023 22:39

AC Milan heeft dinsdagavond een pak slaag gekregen van concurrent Lazio Roma. De Rossoneri waren op bezoek in Rome niet bij machte om een vuist te maken en liepen met een 4-0 nederlaag van het veld.

Milan wist dat het met een overwinning de voorsprong op de concurrentie kon vergroten. De eerste plaats lijkt door het in bloedvorm verkerende SSC Napoli onhaalbaar, maar de strijd om plek twee is nog volop in gang. Het duurde echter slechts vier minuten voordat de Milanese verdediging voor het eerst in verlegenheid werd gebracht. Sergej Milinković-Savić tekende voor de openingstreffer. Mattia Zaccagni verdubbelde de voorsprong vlak voor rust.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet. Na ruim een uur spelen ging het van kwaad tot erger nadat Luis Alberto voor de 3-0 tekende. Nog geen tien minuten later ontstond de 4-0 door Felipe Anderson. Door de zware nederlaag heeft Milan een voorsprong van slechts één punt op Lazio, dat met de ruime zege goede zaken doet. Het doelsaldo is ook flink veranderd door de wedstrijd: eerst had Milan een doelsaldo van -1 ten opzichte van Lazio, nu staat dat op -9.