Wedstrijdverslag

Raket van Kimmich in slotminuut voorkomt blamage van dominant Bayern tegen Köln

Raket van Kimmich in slotminuut voorkomt blamage van dominant Bayern tegen Köln

24-01-2023 22:22 Laatste update: 22:30

Bayern München heeft dinsdagavond op het laatste moment een punt gered tegen FC Köln. De Duitse koploper was de gehele wedstrijd de betere, maar wist pas in de blessuretijd voor de gelijkmaker te zorgen. 

Bij Bayern begonnen Daley Blind en Ryan Gravenberch op de bank. De enige Nederlander die in de basis stond, was Mattijs de Ligt. Noussair Mazraoui ontbreekt nog altijd bij de selectie wegens een infectie. FC Köln kwam na enkele minuten brutaal op voorsprong. Ellyes Skhiri tekende voor de openingstreffer van de bezoekers. Der Rekordmeister stond na de eerste de beste kans op achterstand en ging op zoek naar de opening voor de gelijkmaker. 

Trainer Julian Nagelsmann greep pas na rust in en bracht onder meer Gravenberch binnen de lijnen. De Nederlander had niet veel tijd nodig om een grote kans te krijgen, maar zijn inzet raakte de buitenkant van de paal. Thomas Müller en Mathys Tel kwamen ook op het veld om de aanvallende impulsen van de ploeg te versterken.

Bayern kende tijdens het duel maar liefst 78 procent balbezit (!) en schoot 21 keer, maar geen enkel schot werd in een doelpunt omgezet. Eric Maxim Choupo-Moting raakte in de slotfase eveneens de paal. In de laatste minuut was het Joshua Kimmich die een punt redde door van grote afstand via de onderkant van de lat raak te schieten.

Door de remise blijft het bovenin onvermeend spannend in de Bundesliga. Normaliter is Bayern op eenzame hoogte te vinden in Duitsland, maar de voorsprong op nummer twee RB Leipzig is slechts vier punten. Köln blijft door de late gelijkmaker op plek tien steken.

Andere uitslagen:

Schalke 04 - RB Leipzig 1-6
Hertha BSC - VfL Wolfsburg 0-5
1899 Hoffenheim - VfB Stuttgart 2-2

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!