Nieuws

Meevaller voor Emmen: blessure Rui Mendes na charge Mauro lijkt mee te vallen

Meevaller voor Emmen: blessure Rui Mendes na charge Mauro lijkt mee te vallen

24-01-2023 22:00

FC Emmen zal het naar alle waarschijnlijkheid minder lang zonder Rui Mendes moeten stellen dan aanvankelijk werd gevreesd. De vleugelspeler werd hard op zijn enkel getrapt door Mauro Júnior tijdens het duel met PSV.

Mendes was het slachtoffer van een harde tackle van achter, die Mauro een rode kaart opleverde. De Duits-Portugese speler werd per brancard van het veld afgevoerd, maar kwam even later strompeled terug uit de kleedkamer. Bij het terugkijken van de overtreding zal Emmen het hart hebben vastgehouden, maar de schade lijkt vergeleken met de beelden mee te vallen. 

De prognose is op het eerste gezicht dat Mendes ongeveer vier weken in de lappenmand zal doorbrengen. De rode kaart van Mauro was tekenend voor de avond van PSV: de club wist zich geen raad met Emmen en liep uiteindelijk met een 1-0 nederlaag van het veld. Emmen is door de overwinning tijdelijk uit de degradatiezone ontsnapt en pakt plek vijftien. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!