Tienkoppig PSV blameert zich in Emmen, rode kaart Mauro dieptepunt

24-01-2023 20:40 Laatste update: 20:43

PSV heeft zich dinsdagavond geblameerd op bezoek bij FC Emmen en voor de zoveelste verrassing in de Eredivisie gezorgd. De Eindhovenaren kwamen in de eerste helft op achterstand én moesten ruim een helft met tien man verder na een harde overtreding van Mauro Júnior. Het werd 1-0 in Emmen.

De ploeg van Ruud van Nistelrooij begon met een andere formatie als vorige week tegen Vitesse. Guus Til begon deze keer als rechtermiddenvelder, terwijl Anwar El Ghazi de gelegenheidsspits was. Johan Bakayoko mocht het laten zien op de rechterflank. PSV schoot uit de startblokken en kreeg kansen, maar wisten deze niet om te zetten in doelpunten. Vooral Bakayoko kreeg een aantal goede mogelijkheden. Na ruim twintig minuten spelen kwam Emmen brutaal op voorsprong door Lucas Bernadou. De Fransman kreeg de gelegenheid uit te halen na een hoekschop en trof het doel.

PSV zocht naar openingen in de verdediging, maar had net als in voorgaande weken moeite om voorin creatief te worden. Xavi Simons liet af en toe aardige dingen zien, maar kon niet in zijn eentje de Eindhovense kar trekken. Op slag van rust ging het van kwaad naar erger voor PSV: Mauro Júnior kwam onbesuisd in, raakte Rui Mendes zeer akelig en mocht met direct rood vertrekken. Mendes moest het veld per brancard verlaten en het is te hopen dat de blessure op de enkel meevalt.

In de tweede helft wist PSV het tij niet te keren. Walter Benítez kon zich na een uur spelen onderscheiden door een kopbal van dichtbij te stoppen. Even later werd bij FC Emmen de bal van de lijn gehaald, maar veel meer kansen konden de Eindhovenaren niet meer creëren. Door de nederlaag blijft PSV op plek drie staan en krijgen zowel FC Twente als Ajax, die een wedstrijd minder hebben gespeeld, de kans de club in te halen. Emmen klimt naar plek vijftien en neemt afstand van de degradatiezone.