Nieuws

UEFA houdt schorsing Russische clubs en nationale elftal voorlopig in stand

UEFA houdt schorsing Russische clubs en nationale elftal voorlopig in stand

24-01-2023 19:23

De UEFA houdt de schorsing voor de Russische voetbalteams voorlopig in stand. Dat weet het Duitse persbureau DPA te melden.

De straf van de UEFa ging in vlak nadat de Russen Oekraïne binnenvielen vorig jaar. Het Duitse persbureau DPA meldt dat een Russische delegatie met de UEFA in Nyon in gesprek is gegaan om tot een oplossing te komen, maar die is tot op heden nog niet gevonden. Beide partijen blijven naar verluidt wel met elkaar in gesprek. In februari zouden ze weer bij elkaar komen.

Zowel de Russische clubs als het nationale elftal kunnen daardoor voorlopig nog niet in actie komen in Europees verband. Het ligt in de lijn der verwachtingen dat de schorsing pas ten einde komt als de Russische invasie stopt. Door de sanctie kan Rusland zich vooralsnog niet kwalificeren voor het Europees kampioenschap, die in 2024 in Duitsland plaats zal vinden.

De UEFA weerhoudt zich tot nu toe van commentaar.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!