Breaking news

Gekaapte deal is rond: Danjuma niet naar Everton, maar het Tottenham van Conte

Gekaapte deal is rond: Danjuma niet naar Everton, maar het Tottenham van Conte

25-01-2023 15:30 Laatste update: 15:36

Arnaut Danjuma maakt definitief de tijdelijke overstap van Villarreal CF naar Tottenham Hotspur. De Londenaren hebben de komst van de aanvaller wereldkundig gemaakt.

Nadat Danjuma terugkeerde van zijn blessure bij Villarreal, kwam de aanvaller minder vaak aan spelen toe dan hem lief was. De Oranje-international aasde daardoor op een al dan niet tijdelijk vertrek tijdens de winterse transferwindow en Danjuma kon rekenen op de nodige interesse.

Zo werd eerder bekend dat Ajax en PSV in de markt waren voor Danjuma, maar de grootmachten uit de Eredivisie moesten het afleggen tegen het Premier League-geweld. Nadat duidelijk was dat oude club Bournemouth AFC en Everton FC interesse hadden, leek de keuze op laatstgenoemde te vallen, maar niets bleek minder waar. Danjuma was al medisch gekeurd bij The Toffees, maar het ontslag van manager Frank Lampard en de plotselinge interesse van Tottenham Hotspur gooide roet in het eten van Everton.

Danjuma wordt tot het einde van het seizoen door Villarreal verhuurd. Bij de Spanjaarden was de oud-aanvaller van NEC en Club Brugge goed voor 22 goals en vier assists in 51 wedstrijden. Bovendien mag hij zich de alltime-topscorer van de Spanjaarden noemen in de Champions League. Danjuma heeft nog een contract tot medio 2026 bij Villarreal.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!