Nieuws

Schmidt looft 'volwassen PSV' en voelt zich onbegrepen door criticasters

Schmidt looft 'volwassen PSV' en voelt zich onbegrepen door criticasters

23-12-2021 12:36 Laatste update: 15:57

PSV-trainer Roger Schmidt is tevreden met het spel van zijn ploeg in en ziet 'zeer goed' en 'herkenbaar' voetbal terug. Dat criticasters veelvuldig hun vraagtekens plaatsen bij het wissel- en aankoopbeleid van de Duitser, doet hem weinig.  

In gesprek met de NOS reageert Schmidt op zijn positie bij de Brabantse club. Als er een vacatante trainerspositie ontstaat in zijn moederland, wordt de hoofdtrainer vrijwel direct gelinkt aan een terugkeer naar de Bundesliga. "Ik heb het naar mijn zin bij PSV en ik ben nog steeds blij met mijn keuze om hiernaartoe te komen. Nu moeten we maar eens kijken hoe we verdergaan."  

De manier en de momenten waarop Schmidt wisselt, zorgt vaak voor kritische geluiden aan zijn adres. De oefenmeester is niet onder de indruk. "Ach, vermoeiend is het niet, maar ik heb wel vaak het idee dat men mijn uitleg niet wil accepteren, omdat ze zelf een andere mening hebben." 

De Duitse coach is erg tevreden met het spel en de prestaties van zijn ploeg. "Langetermijnplannen helpen meestal niet voor de eerstvolgende wedstrijd. Maar wij hebben een nieuwe ploeg gebouwd en ik vind dat we nu een goed team hebben, dat ondertussen zeer goed en herkenbaar voetbal speelt. We zijn volwassen geworden." 

PSV kan donderdag als winterkampioen de eerste seizoenshelft van de Eredivisie besluiten. Als de Eindhovenaren winnen van Go Ahead Eagles heroveren de Brabanders de koppositie van Ajax. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!