Nieuws

Als ik ooit wil dromen over Ajax of Barcelona, moet ik eerst de 90 minuten halen

"Als ik ooit wil dromen over Ajax of Barcelona, moet ik eerst de 90 minuten halen"

24 januari - 14:39 Laatste update: 14:42
0

Bobby Adekanye heeft er moeite mee dat het hem niet lukt om de negentig minuten vol te maken. De aanvaller van Go Ahead Eagles verkeert momenteel in bloedvorm, maar heeft zichzelf nu het doel gesteld om een volle wedstrijd te spelen.

Adekanye is meer dan goed uit de winterstop gekomen bij Go Ahead Eagles. De aanvaller kwam tot twee keer toe tot scoren, tegen Fortuna Sittard en FC Utrecht. Waar het scoren hem nu voor de wind gaat, lukt één ding nog niet: het spelen van een hele wedstrijd. "We zijn er mee bezig. Eerst dacht ik, misschien is het genetisch, want mijn kleine broertje heeft er ook wel klachten over. Het is puur kramp, soms in de kuiten en soms in de hamstring. Rond de 60e of 70e minuut komt het gewoon. Ik kan het niet stoppen. In de rust begin ik van alles te nemen, en dan hoop ik dat het niet komt. Maar het komt altijd."

Juist in de laatste fase van een wedstrijd kunnen aanvallers het verschil maken, weet ook Adekanye. De vermoeidheid slaat dan over het algemeen wat meer toe bij verdedigers, waardoor er voor de voorhoede van de tegenpartij kansen komen om meer goals te maken. "Als ik wil dat mijn rendement omhoog gaat, dan moeten die negentig minuten wel gaan komen. Als ik ooit wil dromen over Ajax of Barcelona, gaan ze ooit een speler halen die nooit de negentig minuten kan halen?"

De speler van Go Ahead noemt clubs als Ajax en Barcelona, maar daar heeft hij al eens voor gespeeld. Naast de topclubs uit Nederland en Spanje speelde Adekanye ook al voor Liverpool en Lazio.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie