Nieuws

Geen plaats voor Mazraoui en Ziyech in Marokkaanse selectie wegens conflict

Geen plaats voor Mazraoui en Ziyech in Marokkaanse selectie wegens conflict

23-12-2021 12:23 Laatste update: 15:56

De Marokkaanse voetbalbond heeft de selectie voor de Afrika Cup bekendgemaakt. Noussair Mazraoui en Hakim Ziyech zijn buiten de selectie gelaten door bondscoach Vahid Halilhodzic. Souffian El Karouani (NEC) en Zakaria Aboukhlal (AZ) zijn wel geselecteerd. 

Ziyech ligt al langere tijd overhoop met de Bosnische trainer. De oefenmeester verwijt de Chelsea-speler zich niet professioneel te gedragen en heeft hem sinds juni niet meer geselecteerd bij het nationale elftal. De voormalig Ajax-smaakmaker ontkent de aantijgingen van Halihodzic stellig. 

Ook Mazraoui ligt overhoop met de 69-jarige eindverantwoordelijke van het Marokkaanse elftal. Beide kemphanen houden er een andere lezing op na wat de oorsprong van hun conflict is. Volgens de rechtsback van Ajax ontstonden de eerste scheurtjes in hun relatie toen hij weigerde water te drinken op de training. De coach had hem hierom gevraagd wegens de hitte: alleen had de verdediger op dat moment geen dorst, vertelde Mazraoui bij Andy in de auto. De trainer houdt het erop dat de vleugelverdediger weigerde te spelen voor het nationale elftal.  
  
De Leeuwen van de Atlas moeten het dus stellen zonder de twee topspelers op het toernooi dat in januari begint. Bekendste namen in de selectie zijn die van voormalig Feyenoord-middenvelder Sofyan Amrabat en die van Paris Saint-Germain-ster Achraf Hakimi. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!