Nieuws

Roda haalt opvolger Streppel binnen: De Graaf tekent voor de rest van het seizoen

Roda haalt opvolger Streppel binnen: De Graaf tekent voor de rest van het seizoen

24-01-2023 12:12

Edwin de Graaf is de nieuwe hoofdtrainer van Roda JC. De 42-jarige oefenmeester zette dinsdagochtend zijn handtekening onder een contract voor de rest van het seizoen.

Roda JC moest half december op zoek naar een nieuwe trainer, nadat Streppel zijn taken had weggelegd. De oefenmeester koos voor een terugkeer bij Helmond Sport als technisch manager. De Limburgers hebben in De Graaf een opvolger gevonden.

"De afgelopen periode hebben we met verschillende kandidaten gesprekken gevoerd over de invulling van het hoofdtrainerschap. De keuze is na een zorgvuldig proces uiteindelijk op Edwin gevallen, omdat we vinden dat hij past binnen de kernwaarden van de club en daarnaast over de juiste persoonlijkheid en kwaliteiten beschikt die het beste bij de huidige spelersgroep passen", licht algemeen directeur Jordens Peters op de clubsite toe. "Samen met Edwin en de huidige technische staf gaan we de uitdaging aan en gaan we knokken voor een plek in de Play-Offs."

De Graaf werkte eerder als hoofdtrainer bij NAC Breda. In de zomer van 2022 vertrok hij bij de Parel van het Zuiden.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!