Nieuws

Koeman hint op ban van Veronica-boycot: 'Groep bepaalt, maar heb mijn mening'

Koeman hint op ban van Veronica-boycot: 'Groep bepaalt, maar heb mijn mening'

24-01-2023 11:00 Laatste update: 11:06

Noa Vahle heeft goede hoop wanneer het aankomt op de boycot van Oranje op Veronica. De verslaggeefster hield een één op één gesprek met Ronald Koeman, iets wat met Louis van Gaal niet denkbaar was.

De boycot van Veronica op Oranje geldt inmiddels alweer ruim tweeënhalf jaar. De internationals gingen over tot deze maatregel na de Akwasi-rel in 2020, waar Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp een aandeel in hadden. Koeman, die toen der tijd ook de bondscoach was, zei er het volgende over. "Ik heb daar al over gesproken met een aantal spelers en we gaan dat ook met de groep bespreken in maart. Verder kan ik nog niets zeggen."

"De groep bepaalt het, maar ik heb wel mijn mening. Hoop moet je altijd hebben", vervolgde de bondscoach, die Vahle wel te woord stond en daarmee hint op een eventuele verbanning van de boycot. "Het zal mij een worst zijn. Ik vind het nog steeds onvolwassen voor een profvoetballer en heel erg kinderachtig", reageerde Johan Derksen op zijn beurt.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!