Nieuws

'Koeman gaat Wijnaldum zeker weer oproepen en hoopt dat Memphis ritme hervindt'

'Koeman gaat Wijnaldum zeker weer oproepen en hoopt dat Memphis ritme hervindt'

24-01-2023 09:55

De kans is groot dat Georginio Wijnaldum terug gaat keren in het Nederlands elftal. De 32-jarige middenvelder werd onder Louis van Gaal voor zijn blessure niet altijd opgeroepen, maar onder de nieuwe bondscoach Koeman speelde de speler van AS Roma altijd.

"Koeman gaat Wijnaldum zeker weer oproepen als hij fit is. Samen met Memphis was dat een beetje zijn gouden duo. Hij hoopt dat Memphis zijn ritme hervindt bij Atlético Madrid en weer gaat scoren", zegt De Volkskrant-verslaggever Willem Vissers bij Voetbalpraat van ESPN. "Hij hoopt ook dat spelers als Arnaut Danjuma en Donyell Malen weer aan spelen toekomen", weet Vissers. "Hij zei ook: Danjuma gaat nu naar Everton... Het klonk een beetje alsof hij het jammer vond, want die staan in de degradatiezone. Ze moeten minuten gaan maken." 

Koeman liet op de persconferentie weten dat hij van systeem wil veranderen. "Ik vind het wel opvallend dat hij zo nadrukkelijk zegt: terug naar 4-3-3", vertelt Kenneth Perez. "Hij was toen bij Feyenoord één van de eerste Nederlandse trainers die voor 5-3-2 koos. Ik denk dat het misschien wel een soort van statement is naar Van Gaal. Dat hij het WK niets vond", aldus de analist.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!