Nieuws

Koeman reageert op samenwerking met De Jong: 'Heb er met de KNVB over gesproken'

Koeman reageert op samenwerking met De Jong: 'Heb er met de KNVB over gesproken'

24-01-2023 07:49 Laatste update: 08:38

Ronald Koeman kijkt uit naar de samenwerking met Nigel de Jong. De nieuwe bondscoach en directeur topvoetbal van de KNVB staan voor een mooie uitdaging met het Nederlands elftal.

Ronald Koeman begrijpt de aanstelling van De Jong, ondanks dat de voormalig Oranje-international weinig ervaring heeft. "De keuze voor Nigel vind ik heel goed. Ik heb er wel over gesproken met de KNVB, wie die positie in moet vullen", reageerde de nieuwe bondscoach op de persconferentie maandag. "Het was ook een item voor de KNVB. Toevallig kwam ik Nigel van de zomer tegen op een golftoernooi in Mallorca. Toen hebben we gesproken over waar hij mee bezig was bij de UEFA. Nigel is bij mij thuis geweest in Barcelona. We hebben meerdere gesprekken gevoerd. We helpen elkaar en hij moet zorgen dat alles geregeld is rondom het elftal."

"Formeel gezien is hij wel mijn baas, maar ik heb hem ooit laten debuteren bij Ajax. Dus de baas zijn zou wel meevallen", vervolgde Koeman met een knipoog. "Ik ga uit van een prettige samenwerking. Hij is iemand die zijn mening geeft, net als ik. Er mag discussie zijn. Ik heb hem niet aangedragen. De naam is aangedragen door de KNVB."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!