Nieuws

Kritiek op Feyenoord: 'Waar ben je bang voor dan? Dat Tadic je eruit loopt?'

Kritiek op Feyenoord: 'Waar ben je bang voor dan? Dat Tadic je eruit loopt?'

23 januari - 23:03
0

Feyenoord en Ajax speelden zondag 1-1 gelijk in De Klassieker. De Rotterdammers kregen naderhand de nodige complimenten, maar Willem van Hanegem is kritisch.

Van Hanegem was maandagavond te gast bij Rondo van Ziggo Sport. De Kromme was niet te spreken over de door trainer Arne Slot gekozen tactiek. "Ik vind dat als je druk zet, dan druk je met de hele ploeg. Dat gebeurde helemaal niet. Ze gaven een bal in de diepte en die arme spits van Feyenoord (Danilo, red.) ging er dan als een waanzinnige achteraan. Vroeger zouden we dan denken dat hij niet goed bij z'n hoofd was. Maar hoeveel keren heeft Feyenoord op doel geschoten?", aldus Van Hanegem.

Aanvallend bracht Feyenoord niet veel, maar het middenveld stond volgens Van Hanegem wél als een huis. "Daar had je een blok staan. Maar je moet met de hele ploeg vooruitgaan. Waar ben je bang voor dan? Dat Tadic je eruit loopt?", doelt Van Hanegem op het gebrek aan aanvallende stootkracht bij Ajax. "Ze hebben geen spits en die rechtsbuiten (Francisco Conceição, red.) was kansloos. Als je 2-0 maakt, is het afgelopen. Nu kijk je naar de eerste helft en denk je bij jezelf: wat heeft Feyenoord in het strafschopgebied gedaan?"

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie