Nieuws

Van der Gijp reageert op Berghuis-aantijgingen: 'Hoop gezeik in de Ajax-bus'

Van der Gijp reageert op Berghuis-aantijgingen: 'Hoop gezeik in de Ajax-bus'

23-01-2023 22:35 Laatste update: 22:39

René van der Gijp heeft bij Vandaag Inside gereageerd op de beschuldigingen van Steven Berghuis aan zijn adres. De middenvelder van Ajax vindt dat de oud-voetballer de boel flink aangewakkerd had richting De Klassieker.

"Berghuis had het over Twitter, Facebook en social media. Maar kijk, ik krijg dat niet mee", begint Van der Gijp. "Dat ontgaat mij volledig. Op social media mogen ze zoveel over me zeggen als ze willen. Mijn kop eraf hakken of mijn zoon dood maken. Ze doen het toch niet."

Van der Gijp komt terug op wat hij in aanloop naar De Klassieker zei over Berghuis. "Ik heb gezegd dat ik Berghuis niet zou meenemen. Maar ik had hem ook niet opgesteld", aldus Van der Gijp. "Dus dan ga je een hoop gezeik krijgen in de bus, met die spelers van Ajax. Ze denken dan toch: ja Berghuis is erbij, wat zal er gaan gebeuren?. Dat hele team wordt er door beïnvloed. En dan zou ik zeggen – ook omdat ik hem toch niet zou opstellen – laat lekker thuis."

Berghuis krijgt advies van Van der Gijp. "Ga er vanaf jongen. Weg met Facebook en Twitter. Weg met al die rommel", aldus de oud-voetballer. Schreuder besloot Berghuis in ieder geval op te stellen. "Ik zou hem hebben opgesteld als ik de hele week had gezien dat het hem niks deed. Maar dat deed het hem wel."

@voetbalnieuwsvn Schreuder en Koeman begrijpen uitbarsting Berghuis!🤬 #ajax #feyenoord #ajafey #berghuis #koeman #schreuder #vj #vjp #fy #fyp #voetbal #voetbalnieuws #eredivisie #daanjurgers #nederlandselftal #jinek #vandergijp #algemeendagblad #ad #evajinek #voorjou #ajaxfeyenoord ♬ A moist healing song - Nez Tunes

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!