Nieuws

Tegenvaller in titelstrijd: AZ moet na Beukema ook De Wit 'komende weken' missen

Tegenvaller in titelstrijd: AZ moet na Beukema ook De Wit 'komende weken' missen

23-01-2023 20:51

AZ heeft een flinke tegenvaller te verwerken gekregen. Sterkhouder Dani de Wit ligt er de komende week uit met een voetblessure.

De Wit raakte zaterdag geblesseerd aan zijn voet in het met 3-1 gewonnen duel met Fortuna Sittard. Na onderzoek is duidelijk dat de middenvelder de komende weken niet inzetbaar is voor de Alkmaarders Dat is een flinke tegenvaller voor AZ. De spelverdeler is een vaste waarde in het elftal van Pascal Jansen en de club strijd nog volop mee om het kampioenschap. AZ staat momenteel tweede met twee punten minder dan koploper Feyenoord.

🍀 Sterkte, 𝗗𝗮𝗻𝗶!

🤕 Dani de Wit komt vanwege een voetblessure de komende weken niet in actie.#AZ #DdW10 pic.twitter.com/rg1IobghkL

— AZ (@AZAlkmaar) January 23, 2023

Het is onbekend hoe lang De Wit uit de roulatie ligt. De club meldt dat De Wit 'de komende weken' niet in actie kan komen. De middenvelder moest na 34 minuten het veld ruimen tegen Fortuna Sittard. Dit seizoen kwam de spelverdeler tot 27 duels voor AZ, daarin scoorde hij twaalf keer en gaf hij twee assists. Daarmee is De Wit clubtopscorer.

Eerder meldde AZ al dat Sam Beukema ook een aantal weken uit de roulatie ligt. De verdediger liep een knieblessure op tegen sc Heerenveen. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!