Nieuws

'Als Schreuder eruit vliegt, dan richt Ajax zich op een buitenlandse trainer'

'Als Schreuder eruit vliegt, dan richt Ajax zich op een buitenlandse trainer'

23-01-2023 20:36
2

Ajax speelt met de gedachte om bij een vertrek van Alfred Schreuder een buitenlandse trainer aan te stellen. Dat laat clubwatcher Mike Verweij weten in de podcast KickOff van De Telegraaf.

"Wie de nieuwe trainer van Ajax moet worden? Peter Bosz is vrij. Ik zou altijd voor Peter Bosz gaan", begint Valentijn Driessen in de podcast. "Je weet precies wat je in huis haalt en de meeste mensen met wie Bosz eerder problemen had zijn al vertrokken bij Ajax. Ik denk dat hij een goed uithangbord is. Iedereen roept dan wel dat hij nooit wat heeft gewonnen, maar eens moet de eerste keer zijn, toch? Al is hij wel gepromoveerd met Heracles Almelo."

Verweij vult Driessen aan. "De mensen waar Bosz problemen mee had waren Hennie Spijkerman en Dennis Bergkamp, maar die zitten er inderdaad niet meer. De belangrijkste man, de algemeen directeur (Edwin van der Sar, red.), die zit er nog. Volgens mij gaat hij Bosz nooit aanstellen. Ik heb begrepen dat, áls Schreuder eruitvliegt, Ajax zich in principe gaat richten op een buitenlandse coach."

"Het zou de zoveelste fout zijn van het technische duo (Gerrit Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar, red.) als ze voor een buitenlandse trainer gaan", doelt Verweij op het eventueel passeren van Bosz. "Ik zou het krankzinnig vinden als Ajax voorbijgaat aan Peter Bosz als mogelijke nieuwe trainer. Hij heeft in de periode dat er niet zoveel geld werd uitgegeven gewoon de finale van de Europa League bereikt."

"Ik denk dat ze op allerlei borden schaken", gaat Driessen verder. "Als ze Peter Bosz willen en hij zegt nee, dan moeten zij ook doorschakelen. Zegt een buitenlandse coach nee, dan moeten zij ook doorschakelen en komen ze misschien weer uit bij een Nederlandse coach."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!