Nieuws

'Spelersraad Ajax kwam zelf met initiatief voor bijeenkomst met mental coach'

'Spelersraad Ajax kwam zelf met initiatief voor bijeenkomst met mental coach'

23 januari - 19:14 Laatste update: 19:23
1

De bijeenkomst van de spelersgroep met mental coach Joost Leenders was op initiatief van de spelersraad, zo weet Mike Verweij. Volgens de Ajax-watcher van De Telegraaf zegt het veel over de situatie bij de Amsterdammers.

Eerder op de maandag kwam naar buiten dat de spelers van Ajax twijfels hebben over de technische staf van de Amsterdammers. Verweij vertelt dat het initiatief voor een bijeenkomst uit de spelersraad van Ajax zelf kwam. In de raad zitten Dusan Tadic, Steven Berghuis, Jurriën Timber, Edson Álvarez en Davy Klaassen. "Het was de bedoeling om de stemming tot na de Klassieker te parkeren, maar toen stond het al in De Telegraaf", aldus Verweij die stelt dat de dialoog aangaan met de spelers niet verkeerd is. "Dat een spelersselectie nu bepaalt dat er met een mental coach wordt gesproken in een kleedkamer, dat zegt alles over wat voor stuurloos schip Ajax is. Een daadkrachtige directie neemt zelf een beslissing. Je hebt nu het gevoel dat de spelers bepalen bij Ajax."

De journalist weet dat als trainer Alfred Schreuder er uit wordt gestuurd, Ajax op zoek gaat naar een trainer buiten de landsgrenzen. "Ik heb begrepen dat áls Schreuder eruit vliegt, ze zich in principe richten op een buitenlandse coach. Dat zou weer de zoveelste fout zijn van het technisch duo. Ik zou het krankzinnig vinden als ze aan Peter Bosz voorbij gaan als mogelijk nieuwe coach."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie