Nieuws

Borst ziet maar één man Ajax redden: 'Alleen hij kan Ajax bij de hand nemen'

Borst ziet maar één man Ajax redden: 'Alleen hij kan Ajax bij de hand nemen'

23 januari - 18:33 Laatste update: 18:58
1

Hugo Borst stelt in het Algemeen Dagblad dat er maar één man Ajax kan helpen, Louis van Gaal. De voormalig bondscoach zou volgens de columnist de enige zijn die de Amsterdammers bij de hand kan nemen.

Borst was niet onder de indruk van het spel van Ajax tijdens De Klassieker (1-1). Volgens de Rotterdammer leek Ajax in de eerste helft op het niveau van Cambuur Leeuwarden. "Ik dacht aan mensen die dat zouden kunnen repareren. Cruijff, Ten Hag en Van Gaal. Maar ja, de een dood, de ander voorlopig verloren aan de Premier League en Louis. Die is vrij", begint Borst. “Hem rest niets anders dan Ajax bij de hand te nemen. Maakt niet uit in welke hoedanigheid. Als vervanger van de onzichtbare algemeen directeur Edwin van der Sar? Prima. Als technisch directeur? Goed plan. Als controleur in de raad van commissarissen? Kan ook. Als (on)bezoldigd adviseur? Alles is goed."

Ondanks de tegenvallende resultaten moet Ajax vasthouden aan trainer Alfred Schreuder. "Alfred Schreuder treft zeker blaam, maar niet de meeste blaam. Dit lijkt een verloren seizoen. De Europa League is eigenlijk de hoofdprijs. Ik vraag me af of Louis van Gaal van deze selectie chocola zou kunnen maken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie