Nieuws

Twee keuzes voor Ajax-directie: 'Einde samenwerking Schreuder of staf aanpakken'

Twee keuzes voor Ajax-directie: 'Einde samenwerking Schreuder of staf aanpakken'

23-01-2023 18:11 Laatste update: 18:13
1

Freek Jansen stelt dat de weerstand van de selectie van Ajax op trainer Alfred Schreuder heel groot is. De Ajax-watcher van Voetbal International schat de kans op het aanblijven van de trainer op fifty-fifty.

Maandag kwam naar buiten dat de selectie van Ajax het vertrouwen in de technische staf verliest. Volgens Jansen kan de directie van Ajax niets anders doen dan daar gehoor aan geven. "Je stuurt Joost Leenders de kleedkamer in, het antwoord komt terug en dan zijn er twee keuzes mogelijk. Einde samenwerking met Schreuder of de staf moet aangepakt worden en er moet een andere assistent bij", vertelt  Jansen. "Gisteravond laat hoorde je de geluiden dat Schreuder blijft, alleen ze kunnen deze boodschap vanuit de spelersgroep niet wegschuiven. Schreuder heeft dit natuurlijk ook allemaal meegekregen en zal ook duidelijkheid willen over wat er gaat gebeuren."

Volgens Jansen gaan de geluiden al langer dat de technische staf ook een beetje los zand is. "Kaltenbach is erbij gekomen, maar sommige spelers vragen zich af of hij wel kan praten. De spelers voelen zich niet lekker bij de staf. Dat is de verantwoordelijkheid van Schreuder zelf."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!