Transfernieuws

'Van Ewijk kan toptransfer maken en verschijnt op radar van Portugese club'

'Van Ewijk kan toptransfer maken en verschijnt op radar van Portugese club'

23-01-2023 17:37 Laatste update: 17:38

Milan van Ewijk staat in de nadrukkelijke belangstelling van Sporting Portugal, meldt Record in navolging van Voetbal International. De jonge rechtsback van sc Heerenveen siert maandag de cover van de toonaangevende Portugese sportkrant.

Al langer wordt Van Ewijk in verband gebracht met een vertrek uit het Abe Lenstra Stadion. Fulham en Sporting zijn op dit moment het concreetst voor de talentvolle verdediger. Volgens Record is het geen uitgemaakte zaak dat het in de winterse transferperiode al tot een overgang naar Portugal komt, maar behoort ook een zomerse transfer tot de mogelijkheden.

Het dagblad typeert de vleugelverdediger als de 'natuurlijke opvolger' van de huidige eerste keus Pedro Porro op de rechtsbackpositie. De Spaanse back wordt begeerd door diverse Europese topclubs.

Het is nog niet duidelijk welke vraagprijs de hanteren voor de jeugdinternational. ADO Den Haag kijkt handenwrijvend toe: de Residentieclub bedong in 2021 bij de verkoop aan Heerenveen een doorverkooppercentage op Van Ewijk. Zijn huidige marktwaarde wordt geschat op een bedrag van vier miljoen euro.

Van Ewijk cover

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!