Transfernieuws

PSV krijgt advies: Twaalf miljoen is natuurlijk veel te weinig voor hem

PSV krijgt advies: "Twaalf miljoen is natuurlijk veel te weinig voor hem"

23-01-2023 17:22 Laatste update: 18:01
1

De verkoop van Noni Madueke aan Chelsea wordt door analist Aad de Mos omschreven als een uitstekend besluit. De voormalig trainer verbaast zich erover dat The Blues een dergelijk bedrag neertellen voor een speler die zo vaak geblesseerd is.

Ondanks het feit dat de aanvaller veelvuldig geplaagd wordt door blessures, bleek Chelsea bereid om 38 miljoen euro voor zijn diensten neer te tellen. "Die 38 miljoen is gevonden, dat lag op straat en dat moet je oprapen", zegt De Mos in een video-item van het Eindhovens Dagblad.

"Als je zo weinig speelt en zo vaak geblesseerd bent, is dat natuurlijk een smak geld. Dat wordt normaal betaald voor spelers met een andere status, zoals Cody Gakpo." PSV moet volgens De Mos niet zomaar de markt op voor een vervanger. "Als je niet direct iemand vindt die je sterker maakt, moet je het denk ik niet doen. Het moet iemand zijn waarvan je zeker weet dat hij je beter maakt."

Situatie Simons

Tot slot denkt De Mos dat PSV snel om de tafel moet gaan zitten met Xavi Simons om zijn huidige contract open te breken. "Hij laat zien dat hij in zijn rugzak bagage heeft meegenomen bij Neymar, Messi en Mbappé. PSV moet snel aan de bak om te proberen hem te behouden."

"Twaalf miljoen (de terugkoopclausule voor Paris-Saint Germain, red.) is natuurlijk veel te weinig voor de kwaliteiten die hij heeft. Ik zou eens met zijn entourage praten, zodat ze zeker zijn dat hij van hen blijft."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!