Reactie

Geen zwart-witte doelstelling voor Koeman: 'Gaat er vooral om dat we meestrijden'

Geen zwart-witte doelstelling voor Koeman: 'Gaat er vooral om dat we meestrijden'

23-01-2023 14:16 Laatste update: 14:18
1

Van de geruchten dat Oranje tussen 2022 en 2026 een prijs moet gaan winnen is niets waar volgens Ronald Koeman. Volgens de nieuwe bondscoach staat er geen spijkerharde doelstelling in zijn nieuwe contract.

Eind 2022 sijpelden de geruchten door dat de KNVB aan Koeman zou hebben voorgelegd dat hij een prijs moet winnen met Oranje. Dat kan het wereldkampioenschap, het Europees kampioenschap, maar ook de Nations League zijn. Volgens de bondscoach is hier geen sprake van, liet hij los tijdens het presentatiemoment.

"Er is wel over gesproken, maar het gaat er vooral om dat we meestrijden", liet Koeman los. "Een WK winnen is het aller moeilijkste en het aller hoogste, maar het winnen van de Nations League is ook een prijs. Het kan een eindtoernooi zijn, maar ook een Nations League."

Volgens Koeman wordt er na elk eindtoernooi geëvalueerd. "Als het onder de maat is, dan heeft de KNVB het recht om mij weg te sturen", besloot hij het onderwerp.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!