Nieuws

Koeman neemt zorgen weg over Barcelona-scenario: 'Er staat niets in het contract'

Koeman neemt zorgen weg over Barcelona-scenario: 'Er staat niets in het contract'

23-01-2023 13:31

Ronald Koeman heeft geen clausules in het contract staan dat hij zojuist ondertekende bij de KNVB. Dat betekent dat er geen externe factoren zijn die de tweede ambtstermijn van hem als bondscoach kunnen verbreken.

De vraag naar een eventuele clausule in het contract van Koeman komt niet uit de lucht vallen. Tijdens zijn eerste periode als bondscoach werd er een paragraaf geweid aan een clausule waardoor de oefenmeester op ieder moment naar zijn droomclub kon vertrekken: FC Barcelona. Dat gebeurde in 2020, toen de Catalanen bij hem uitkwamen in hun zoektocht naar een nieuwe trainer.

Een dergelijk scenario als hierboven is in de toekomst in ieder geval uitgesloten. Op de vraag of er een clausule in het contract staat, zei Koeman het volgende: "Ja, helemaal vrij. Er staat niets in het contract", luidde het duidelijke antwoord.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!