Nieuws

Koeman meteen duidelijk: 'In principe terug naar systeem van twee jaar geleden'

Koeman meteen duidelijk: 'In principe terug naar systeem van twee jaar geleden'

23-01-2023 13:17 Laatste update: 14:08
2

Het 5-3-2-systeem van het Nederlands elftal is voorlopig verleden tijd, stelt Ronald Koeman. De kersvers bondscoach heeft aangekondigd weer terug te gaan keren naar een systeem met vier verdedigers.

Tijdens zijn eerste persconferentie in zijn tweede ambtstermijn als bondscoach van Oranje schaft Koeman meteen duidelijkheid rondom het veelbesproken systeem. "In principe gaan we terug naar het systeem dat we twee jaar terug hebben gespeeld", begint de oefenmeester wanneer hem daar naar wordt gevraagd. "Ik verander wel eens van systeem, maar de basis wordt met vier verdedigers en dus niet met drie of vijf."

Koeman heeft ervaring met het spelen met vijf verdedigers, zowel in clubverband als bij het Nederlands elftal. "Ik heb dat systeem (5-3-2, red.) ook bij Barcelona gespeeld en ook in de voorbereiding met Oranje", aldus de oefenmeester, die daar geen positieve herinneringen aan heeft overgehouden. "In een aantal van die vier wedstrijden kwamen we in de problemen. We hadden veel spelers van Ajax en PSV, die speelden goed voetbal in een ander systeem. Daarom zijn we teruggekeerd naar 1-4-2-3-1", besluit hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!