Nieuws

Been complimenteert Slot voor goede keuze: 'Hij was de beste man bij Feyenoord'

Been complimenteert Slot voor goede keuze: 'Hij was de beste man bij Feyenoord'

23-01-2023 12:45

Met zijn optreden in de Klassieker mag Lutsharel Geertruida zich de beste Eredivisie-speler van speelronde zeventien noemen, vindt Mario Been. De analist was onder de indruk van de prestaties van de verdediger van Feyenoord tegen Ajax.

Door de afwezigheid van Gernot Trauner is het Geertruida die momenteel als rechtercentrale verdediger het Feyenoord-fort bewaakt. Dat deed de multi-inzetbare speler met verve, concludeert Been in De Telegraaf. "Lutsharel Geertruida vond ik ongelooflijk sterk spelen bij Feyenoord in de Klassieker en is daarmee mijn speler van de week. Hij speelde tegen Ajax toch met veel ruimte in de rug, maar was ook in het doordekken echt heer en meester. Hij gebruikte zijn lichaam goed en doet geen domme dingen."

De keuze van Arne Slot voor Geertruida in plaats van Jacob Rasmussen is dan ook een logische die goed heeft uitgepakt, concludeert de voormalig Feyenoord-speler. "Hij was echt de beste man bij Feyenoord", vervolgt Been, die ook een speler uit een andere wedstrijd uit wilde lichten. Xavi Simons blonk volgens hem uit bij PSV. "Als je negentien jaar bent en eigenlijk alles wat gevaarlijk was, van jou komt in de eerste helft met name… Ik noemde hem daarom ook de leider van PSV. Dat is moeilijk als je 19 jaar bent, maar hij heeft de gave en kwaliteiten om echt het verschil te maken", besluit hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!